Uw kind inschrijven in onze school?

Aanmelden en inschrijven

Fijn dat u uw kind wil inschrijven in onze school.

Nieuwe leerlingen aanmelden en inschrijven in de Gemeentelijke Basisscholen van Grimbergen gebeurt via de website https://grimbergen.aanmelden.in/.

Neem hier zeker een kijkje voor de laatste info rond de regels en data met betrekking tot aanmelden en inschrijven in onze gemeentelijke basisscholen.

 

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Wil je onze school eerst komen bezoeken? We geven rondleidingen op maat doorheen de klassen. Dit doen we liefst tijdens de schooluren, zodat je de leerkrachten aan het werk kan zien.

Contacteer ons voor een afspraak

 

Voorrangsregels

Voorrangsregels voor broers-zussen en voor kinderen van personeelsleden van de school

Kinderen die al een broer of zus op de school hebben, of personeelsleden die hun kind naar hun school willen laten gaan, kunnen genieten van een voorrangsregeling. Je kind krijgt voorrang op die school. Maar je dient je kind ook online aan te melden via de gemeentelijke website https://grimbergen.aanmelden.in/. Anders verlies je je voorrang.

 

Wanneer mag uw kind voor het eerst naar school?

Vanaf de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden mogen kleuters naar school. Hiervoor werden instapdata vastgelegd door het ministerie van onderwijs. Is uw kleuter al drie jaar of ouder, dan hoeft u geen rekening te houden met de instapdata.

  • de eerste schooldag na de herfst-, kerst-, krokus-, paasvakantie en Hemelvaartsdag
  • 1 september
  • 1 februari

De instapdata voor je kleuter kan je eenvoudig berekenen via de website Onderwijs Vlaanderen.

Via onderstaande pdf vind je alle instapdata voor de schooljaren 2022-23 en 2023-24 terug

Instapdata 2022-2024